Auzu pārslu cepumi ar sāli

IMG_9353

IMG_9348

Kraukšķīgi auzu pārslu cepumi, kuros saldā garša mijas ar sāļo. Viendabīgākai cepumu masai var izmantot ātri vārāmās auzu pārslas.

Sastāvdaļas:
80 g rīsu miltu
50 g auzu miltu
100 g auzu pārslu
100 g brūnā cukura
1/2 TK cepamais pulveris
1/4 TK kanēlis
50 g eļļas
50 g ūdens
1 ĒK linsēklu
sauja žāvētu dzērveņu (vai citu žāvētu augļu, vai riekstu, vai šokolādes gabaliņu)
sāls dekorēšanai

Linsēklas samaļ un iegūtajam pulverim pievieno 3 ēdamkarotes ūdens. Atstāj 5 līdz 10 minūtes, lai sabiezē līdz olas baltuma konsistencei.

Traukā samaisa miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri un kanēli. Citā traukā rūpīgi sajauc eļļu, ūdeni un cukuru. Mitrajā maisījumā iejauc linsēklu maisījumu. Lej mitro maisījumu sausajā un rūpīgi samaisa. Iemaisa žāvētās dzērvenes.

Mīklas piciņas kārto uz pannas, nedaudz uzspiežot cepumam, lai tas ir plakans. Vienmērīgi pārkaisa ar sāli.

Cep 190 grādos 12-14 minūtes.

Komentēt