Bezē cepumi bez olām

IMG_9401

Trausli. Saldi. Bezē cepumi. Šoreiz mazliet citādāki – bez olām.

Lai pagatavotu šos gardumus, nepieciešama milzu pacietība un … tas šķidrums no konservēto pupiņu bundžas, ko parasti pirms pupiņu izmantošanas izlejam ārā. Angliski to dēvē par aquafaba – pupiņu ūdens. Tas tiek izmantots daudzās vegānu receptēs kā olas baltuma aizstājējs.

Pirms izmantošanas šo šķidrumu var pavārīt, lai iztvaiko liekais ūdens un masa vieglāk putojas. Vienīgi tad pirms putošanas to nepieciešams atdzesēt.

IMG_9390
Pupiņu ūdens
IMG_9394
Masa putošanas beigās

Sastāvdaļas:
šķidrums no 1 balto pupiņu vai turku zirņu bundžas (apmēram 125 g)
125 g pūdercukura
1/2 TK vaniļas cukura

Tīrā bļodā lej pupiņu šķidrumu un puto līdz masa kļūst gaiša. Putošana var prasīt 10 – 15 minūtes. Pievieno vaniļas cukuru un turpina putot. Pamazām pievieno pūdercukuru un turpina putot, līdz masa uzputota balta un stingra. Ja masa būs šķidra, tad cepumi uz pannas izplūdīs.

Uz pannas liek cepamo papīru un ar konditorejas tūtu vai karoti liek uz pannas mīklas piciņas.

Cep 100 grādos 1h 30 min līdz 2 h.

Svarīgi necept lielākā karstumā, citādi cepumi var apbrūnēt un garšos pēc apsviluma.

Papildināts. Pēc izcepšanas cepumus var atstāt izslēgtā cepeškrāsnī, kamēr krāsns atdziest. Kad noņemti no pannas, tos nepieciešams glabāt noslēgtā traukā, citādi gaisa mitruma dēļ tie kļūst lipīgi un mīksti.

Komentēt