Brokoļu biezzupa

IMG_9603

IMG_9601

Skaisti zaļa, krēmīga un aromātiska biezzupa. Patīkams un gards atklājums.

Sastāvdaļas:
400 g brokoļu
1 selerijas kāts
1 burkāns
50 g Indijas riekstu
300 + 100 g ūdens
1/2 TK ķiploku pulveris
1 ĒK eļļas
sāls
pipari

Indijas riekstus iemērc ūdenī uz 30 minūtēm vai ilgāk. Vislabākajam rezultātam iemērkt uz nakti.

Sagriež gabaliņos seleriju un burkānu. Katliņā lej eļļu un uzkarsē. Ieber sagrieztos dārzeņus, apkaisa ar sāli un maisot karsē apmēram 5 minūtes. Pārkaisa ar ķiploku pulveri un pievieno brokoļus. Karsē vēl 5 minūtes, ja brokoļi svaigi. Pielej 300 g ūdens, pievieno sāli un piparus un ļauj ūdenim uzvārīties. Tad samazina liesmu un uz nelielas uguntiņas zem vāka vāra dārzeņus 15 minūtes.

Nolej ūdeni riekstiem un tos ber virtuves kombainā. Pielej 100 g ūdens un sablendē līdz krēmīgai masai.

Kad dārzeņi izvārījušies, tos sablendē līdz viendabīgai masai. Zupā iemaisa sagatavoto riekstu krēmu.

Komentēt