Vegānu banānu saldējuma kūciņas

IMG_9939

Viss sākās ar to, ka vēlējos atrast tādu kūkas recepti, kas nesatur piena produktus. Atklāju, ka arī vegāni ēd siera kūkas. Oho! Man noteikti vajadzēja pagatavot vegānu siera kūku. Tā kā negribēju skraidīt pa veikaliem, lai meklētu vegānu krēmsieru vai citus speciālos produktus, izvēlējos maksimāli vienkāršu neceptas siera kūkas recepti. Kūku pamatnes veidojot, gan nepieturējos pie oriģinālās “malti rieksti + dateles” versijas, bet aizstāju tās ar auzu miltu groziņiem.

Rezultāts bija garšīgs – saldas kūciņas ar maigu banānu garšu, bet es negribētu šīs kūkas saukt par siera kūkām. Tās pirms ēšanas jāsaldē, lai sastindzinātu krēmu, tāpēc man tās vairāk atgādināja saldējuma kūkas nevis klasisko siera kūku.

Sastāvdaļas:
90 g Indijas riekstu
1 banāns
50 + 30 g cukura
2 TK citrona sulas
1/2 TK vaniļas cukura
80 g auzu miltu
20 g auzu pārslu
15 g eļļas
35 g ūdens

Produktu daudzums 6 kūciņām.

Indijas riekstus aplej ar vārošu ūdeni un ļauj izmirkt 2-4 stundas. Vai iemērc aukstā ūdenī iepriekšējā vakarā un atstāj izmirkt uz nakti.

Sagatavo mīklu: sajauc auzu miltus, auzu pārslas, 30 g cukura. Pievieno eļļu un kārtīgi ieberž sausajā maisījumā. Pievieno ūdeni un iemaisa, lai veidotos stingra mīklas bumba. Mīklu sadala vienādās daļās un liek mafinu pannā. Cep 180 grādos 15 minūtes. Pirms pildīšanas pilnībā atdzesē.

Virtuves kombainā liek nosusinātus Indijas riekstus, sagrieztu banānu, 50 g cukura, citrona sulu un vaniļas cukuru  un blendē līdz iegūst viendabīgu krēmu. Pildījumu liek atdzesētos groziņos un ievieto saldētavā vismaz uz 4 stundām.

Pasniedz ar ogu mērci.

Komentēt