Turku zirņu – avokado smērējamie salāti

IMG_0163

Vienas no manām mīļākajām uzkodām ir groziņi vai maizītes ar siera – ķiploku salātiem. Tā kā šobrīd sieru nevaru lietot, nācās meklēt kādu alternatīvu, jo cik gan ilgi var pliku maizi ēst? Šie turku zirņu salāti, protams, garšo citādi nekā siera salāti, bet ir gana pikanti un uz maizītēm arī garšo labi.

Sastāvdaļas:
240 g  lietošanai gatavu turku zirņu (1 bundža konservētu zirņu)
1 gatavs avokado
2 vārīti burkāni
2 ĒK majonēzes
1 TK citronu sulas
1 TK ķiploku pulvera
sāls

Produktu daudzums nelielai bļodai salātu.

Turku zirņus un avokado samīca ar dakšu diezgan parupji, nav nepieciešams panākt krēmveida konsistenci. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno citronu sulu, lai avokado nesabrūnētu. Pēc garšas pievieno ķiploku pulveri un sāli. Visu sajauc ar majonēzi.

Komentēt