Bumbieru kūka

img_0856

Negaidīts vietējo bumbieru iebrukums manā augļu bļodā lika izdomāt veidu, kā tos pārvērst gardā desertā pirms tie pārgatavojušies. Tā nu, apvienojot internetā noskatītas idejas par bumbieru tarti un augļu pīrāgu, radās maigās bumbieru un aromātiskās auzu pārslu smaržas apvītā kūka. Ļoti garda. Turklāt tā nesatur olas, piena produktus un kviešu miltus.

Ja nav nepieciešams izvairīties no piena produktiem, tad šī kūka ļoti labi garšos kopā ar saldējumu vai putukrējumu.

Sastāvdaļas:
pamatnei:
100 g auzu miltu
90 g rīsu miltu
30 g kartupeļu cietes
40 g eļļas
70 g auksta ūdens
pildījumam:
500 g nomizotu bumbieru bez serdēm (5-6 vidēja izmēra bumbieri)
60 g brūnā cukura
30 g rīsu miltu
20 g kartupeļu cietes
virskārtai:
50 g auzu miltu
50 g auzu pārslu
20 g eļļas
30 g brūnā cukura

Sastāvdaļu daudzums kūkai 22 cm diametrā.

Gatavo mīklu pamatnei. Auzu un rīsu miltus un kartupeļu cieti ber traukā un samaisa. Pievieno eļļu un rūpīgi ieberž miltos līdz izveidojusies vienmērīga masa. Ūdeni pievieno pa pāris ēdamkarotēm un iemaisa miltos, līdz mīkla sāk lipt kopā, bet vēl ir nedaudz drupena. Gatavo mīklu apsedz vai ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

Gatavo kūkas pildījumu. Nomizotus bumbierus sagriež 1-2 cm lielos gabaliņos un liek traukā. Bumbieriem uzkaisa cukuru, rīsu miltus un kartupeļu cieti. Visu sajauc, lai bumbieri vienmērīgi būtu pārklāti ar cukuru un miltiem.

Gatavo mīklu virskārtai. Auzu pārslas, miltus un cukuru ber traukā un samaisa. Pievieno eļļu un ieberž sausajās sastāvdaļās, līdz veidojas viendabīga birztoša mīkla.

Kūkas pamatnes mīklu liek kūkas formā un ar rokām izspaida, lai mīkla noklāj formas apakšu. Uz pamatnes liek sagatavoto pildījumu. Ja pildījums sasulojies, tad pa virsu bumbieriem lej arī sakrājušos šķidrumu. Kūkas virspusi pārkaisa ar sagatavoto virskārtas mīklu.

Cep 190 grādos 40 minūtes, kamēr kūkas maliņas nedaudz apbrūnējušas.

Komentēt