Ķirbja franču maizes

img_1218

Mīkstas, zeltaini brūnas, aromātiskas un garšīgas maizītes, kas lieliski iederas laiskā brīvdienu rītā pie krūzes karstas tējas vai kafijas. Franču maizes jau tāpat ir garšīgas, bet šī versija ar ķirbi varbūt pat ir vēl labāka.

Sastāvdaļas:
1 ola
50 g augu bāzes piena
40 g ķirbja biezeņa
11/2 TK kanēļa
⅛ TK ingvera
⅛ TK muskatrieksta
5 šķēles baltmaizes
pūdercukurs pasniegšanai

Olu, pienu, ķirbja biezeni un garšvielas sakuļ viendabīgā masā. Uz pannas uzkarsē eļļu. Maizes šķēles no abām pusēm iemērc sagatavotajā maisījumā uz dažām sekundēm un liek uz pannas. Cep pāris minūtes katru pusi, līdz izveidojas brūngana garoziņa.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentēt