Kartupeļu pīrāgi ar gaļas pildījumu

img_1276

Pirms tapa šie brangie kartupeļu pīrāgi, biju plānojusi uzcept pildītus plācenīšus, bet izveidot slaidu pildītu plācenīti no kartupeļu masas nemaz nav tik vienkārši, kā varētu šķist. Laikam jau tam vajadzīga prakse. Tomēr galu galā tapa garšīgi, sātīgi pīrāgi ar zeltainu kraukšķīgu garoziņu.

Sastāvdaļas:
250 g maltas cūkgaļas
600 g vārītu kartupeļu
1 ola
40 g auzu miltu
1/2 burkāna
1 sīpols
ķiploku pulveris
sāls
eļļa cepšanai
auzu milti panēšanai

Produktu daudzums 6 pīrāgiem.

Uz pannas uzkarsē eļļu un liek cepties malto gaļu. Tikmēr uz smalkās rīves sarīvē burkānu un sīpolu. Sarīvētos dārzeņus ber pannā pie gaļas. Uzkaisa sāli un ķiploku pulveri. Cep, pa laikam apmaisot, kamēr gaļa gatava. Atstāj atdzist.

Vārītos kartupeļus sastampā vai sarīvē uz smalkās rīves. Pievieno olu un auzu miltus. Samaisa līdz viendabīgai mīklai.

No kartupeļu mīklas veido plaukstas lieluma plācenīti, liek tajā sagatavoto gaļas pildījumu, pārklāj ar otru kartupeļu plācenīti un saspiež kopā plācenīšu maliņas. Pīrāgu apviļā auzu miltos un cep uz pannas no abām pusēm sakarsētā eļļā, līdz pīrāgam izveidojas zeltaini brūna garoziņa.

Komentēt