Ar vistas gaļu pildīti makaroni

Lielie gliemežvāku makaroni, kas pildīti ar maltu vistas gaļu un pupiņām un pārklāti ar zeltainu siera garoziņu. Makaronu neparastā izmēra dēļ šis ēdiens nešķiet vienkāršs un garlaicīgs, kā varētu šķist pirmajā mirklī. Siers palīdz saturēt kopā gaļas pildījumu, kas citādi ātri vien izbirtu no makaroniem, mēģinot tos notiesāt.

Sastāvdaļas:
200 g lielo makaronu (apmēram 25 makaroni)
400 g maltas vistas gaļas
240 g vārītu pupiņu (1 bundža pupiņu konservu)
siers pārkaisīšanai
ķiploku pulveris
karijs
sāls
pipari

Prodktu daudzums 3-4 porcijām.

Makaronus pēc instrukcijas novāra sālsūdenī. Manā gadījumā vārīšanas ilgums bija 18 minūtes.

Tikmēr uz pannas apcep malto gaļu. Gaļai pēc garšas pievieno ķiploku pulveri, kariju, sāli un piparus. Kad tā pilnībā izcepusies, gaļu pārliek citā traukā, tai pievieno nokāstas pupiņas un visu samaisa.

Izvārītajos makaronus pilda ar sagatavoto gaļas maisījumu un kārto ietaukotā cepamtraukā.

Apkaisa ar sarīvētu sieru un cep 180 grādos 15 minūtes.

Komentēt