Veģetārie kāpostu rullīši

Sātīgi, nedaudz pikanti, aromātiski rullīši kāpostu tīteņu cienītājiem.

Sastāvdaļas:
kāpostgalva ( vajadzēs 12 kāposta lapas)
125 g rīsu
1 liels tomāts
1 sīpols
2 ĒK eļļas
4 ĒK tomātu mērces
1 ĒK kapātu diļļu
2-3 glāzes ūdens
sāls
pipari
ķiploku pulveris

Produktu daudzums 20 rullīšiem. Pietiks 3-4 porcijām.

Kāpostgalvai ne dziļi izgriež kacenu un kāpostgalvu liek vārošā ūdenī. Pēc pāris minūtēm kāpostu apgriež otrādi, ja nepieciešams. Kad ārējās lapas kļūst pietiekami mīkstas, tās uzmanīgi noloba un atstāj uz šķīvja atdzist. Turpina, kamēr iegūtas 12 lapas.

Bļodā ber rīsus un smalki sakapātu sīpolu. Tomātam novelk miziņu un tomātu sagriež mazos gabaliņos, pievieno rīsiem. Pievieno 2 ēdamkarotes tomātu mērces, eļļu, sakapātas dilles, sāli, piparus, ķiploku pulveri un 4 ēdamkarotes ūdens. Visu samaisa.

Padzisušās kāposta lapas pārgriež gareniski uz pusēm, nogriež nost resnāko dzīslu. Divas lapas ieklāj katliņā, kurā rullīši tiks sautēti, noklājot katla pamatni.

Ņem sagatavotās kāposta lapas, katrā liek lielu tējkaroti pildījuma un cieši ietin lapā, aizlokot malas, lai pildījums nebirtu laukā. Sagatavotos rullīšus kārto katlā cieši vienu pie otra. Pāri rullīšiem pārlej 2 ēdamkarotes tomātu mērces. Katliņā lej 2-3 glāzes ūdens, tā lai ūdens nosegtu augšējos rullīšus. Pa virsu uzliek šķīvi, lai gatavošanās laikā rullīši netītos vaļā.

Katliņu liek uz lielas uguns un ļauj vārīties 10 minūtes bez vāka. Tad, atstājot šķīvi katlā, katlam liek vāku un uz mazas uguns sautē 30 minūtes. Tad noņem šķīvi, atstāj vāku uz katla un sautē rullīšus vēl 15 minūtes.

Komentēt