Griķu miltu fokača

IMG_9606

IMG_9607

IMG_9599

Vienkārša fokača bez kviešu miltiem. Lieliski garšos kā piedeva pie zupas.

Sastāvdaļas:
110 g griķu miltu
50 g auzu miltu
110 g + 1 ĒK silta ūdens
1 TK sausā rauga
1 TK rozmarīna
1 TK timiāna
1/2 TK sāls
6 ķirštomāti
sauja jāņogu

Samaisa raugu ar sāli un 2 ēdamkarotēm ūdens.

Lielā traukā samaisa abu veidu miltus un rozmarīnu. Pievieno atšķaidīto raugu un siltu ūdeni. Samaisa līdz mīkla veido lipīgu bumbu. Pārklāj trauku ar dvieli un atstāj mīklu uz stundu uzrūgt.

Pannā ieklāj cepamo papīru, liek virsū mīklu un to izspaida apaļīgā plācenī apmēram 1 cm biezumā. Apkaisa ar timiānu, pa virsu izkārto ķirštomātu pusītes un uzber jāņogas.

Cep 200 grādos 30-45 minūtes, kamēr maliņas tumši zeltaini brūnas.

Komentēt