Ķirbja un ābolu mafini

Zeltaini oranži, aromātiski, saldi mafini ar skābeniem ābolu gabaliņiem. Mīksti un sulīgi vēl arī otrajā dienā. Līnsēklas un ūdens kalpo kā olu aizstājēji. Ja mājās linsēklu nav, tad linsēklu un ūdens vietā receptē izmanto divas olas.

Sastāvdaļas:
180 g kviešu miltu VAI 140 g kviešu miltu un 40 g auzu miltu
220 g ķirbja biezeņa
15 g linsēklu
80 g ūdens
100 g cukura
30 g eļļas
1 TK cepamā pulvera
1 TK kanēļa
1/2 TK ingvera
1/4 TK muskatrieksta
1 liels ābols

Sastāvdaļu daudzums 12 lieliem mafiniem.

Linsēklas samaļ kafijas dzirnaviņās un aplej ar ūdeni.  Atstāj uz 5-10 minūtēm, līdz šķidrums sabiezē līdz olas baltuma konsistencei.

Traukā liek ķirbja biezeni, eļļu un cukuru, visu kārtīgi samaisa. Pievieno kanēli, ingveru un muskatriekstu un iejauc mīklā. Pievieno linsēklu un ūdens maisījumu. Iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri. Iemaisa nomizotu, smalki sagrieztu ābolu.

Mafinu pannā sakārto mafinu papīra turziņas un liek tajās mīklu. Cep 180 grādos 30-35 minūtes, gatavību pārbaudot ar sausu koka iesmiņu.

Komentēt