Gataviem cepumiem ir stingra, zeltaina garoziņa un mīksts vidus. Jūtama viegla griķu garša.
Sastāvdaļas:
200 g griķu miltu
100 g cukura
60 g eļļas
60 g ūdens
1/2 TK sāls
1/2 TK cepamā pulvera
1 ĒK linsēklu
Pagatavo olas aizstājēju no linsēklām. Linsēklas samaļ kafijas dzirnaviņās un samaisa trauciņā kopā ar 3 ēdamkarotēm ūdens. Atstāj nobriest uz 5-10 minūtēm, līdz šķidrums nedaudz saželē un pēc konsistences atgādina olas baltumu. Silts ūdens šo procesu nedaudz pasteidzinās.
Sajauc griķu miltus, sāli un cepamo pulveri. Atsevišķā traukā samaisa cukuru, eļļu, linsēklu masu un ūdeni. Pievieno mitrās sastāvdaļas sausajām un rūpīgi samaisa. Mīklai jāsanāk stingrai, bet mīkstai. Mīklu veļ nelielās bumbiņās, kuras saplacina un liek uz pannas.
Cep 180 grādos 15 minūtes.