Salda un aromātiska rabarberu kūka bez govs piena produktiem.
Sastāvdaļas:
300 g kviešu miltu
150 g cukura
2 gatavi banāni
30 g olīveļļas
2 olas
130 g mandeļu piena
1 TK cepamā pulvera
1 TK vaniļas cukura
1/2 TK dzeramās sodas
1-2 rabarberu kāti
Banānus nomizo un ar dakšu saspaida putriņā. Pievieno eļļu, cukuru un vaniļas cukuru un visu samaisa. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus pievieno sagatavotajai masai. Pievieno mandeļu pienu, kas sajaukts ar dzeramo sodu. Visu samaisa. Mīklā iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri. Atsevišķā traukā olu baltumus saputo stingrās putās un uzmanīgi iecilā mīklā. Mīklu lej kūkas formā un pārkaisa ar smalki sagrieztiem rabarberiem.
Cep 180 grādos apmēram stundu. Kūkas gatavību pārbauda, ar koka iesmiņu iedurot kūkā.