Rabarberu mafini ar auzu pārslām un valriekstiem

2016-05-12 13.04.41

2016-05-12 13.05.50

Saldi mafini ar patīkami skābiem rabarberu gabaliņiem. Bez govs piena produktiem.

Sastāvdaļas:
200 g kviešu miltu
100 g auzu pārslu
100 g cukura
100 g mandeļu piena
1 gatavs banāns
2 olas
50 g eļļas
250 g rabarberu
50 g sakapātu valriekstu
1 TK vaniļas cukura
2 TK cepamā pulvera
brūnais cukurs un kanēlis dekorēšanai

Banānu nomizo un ar dakšu saspaida putriņā. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumus, mandeļu pienu, eļļu, cukuru un vaniļas cukuru pievieno banānam un samaisa. Pievieno nomizotus un sīki sagrieztus rabarberus un sasmalcinātus valriekstus. Mīklai pievieno auzu pārslas. Iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā mīklā.

Mīklu liek mafinu pannā. Katru mafinu pārkaisa ar brūno cukuru un kanēli.

Cep 200 grādos 20 minūtes.

Komentēt