Saldi auzu miltu groziņi ar melleņu ievārījuma un ābolu pildījumu.
Sastāvdaļas:
120 g auzu miltu
50 g auzu pārslu
60 g cukura
30 g eļļas
40 g ūdens
2 lieli āboli
melleņu ievārījums
Dekorēšanai:
40 g auzu miltu
40 g auzu pārslu
20 g cukura
20 g eļļas
Miltus, auzu pārslas un cukuru sajauc. Pievieno eļļu un rūpīgi iemaisa sausajā maisījumā, kamēr viss maisījums iegūst tumšāku nokrāsu un vairs nav redzami lieli miltu kunkuļi. Pievieno ūdeni un samaisa mīklu. Mīklai jābūt stingrai un jāturas kopā. Pēc nepieciešamības var pievienot vēl miltus vai ūdeni.
Ābolus nomizo un sagriež 4-6 daivās. Daivas sagriež plānās šķēlēs.
Mīklu kārto mafinu pannā un izspaida stingrā pamatnē ar nelielām maliņām. Uz pamatnes liek 1/2 tējkaroti melleņu ievārījuma. Virs ievārījuma izkārto ābolu šķēlītes.
Gatavo maisījumu dekorēšanai. Auzu miltus, pārslas un cukuru samaisa. Pievieno eļļu un rūpīgi iemaisa maisījumā. Apbārsta sagatavotos groziņus.
Cep 190 grādos 25 minūtes.