Sulīgs vistas burgers ar tomātu un paprikas gabaliņiem.
Sastāvdaļas:
4 vistas filejas (apmēram 600 g)
1 tomāts
1 burkāns
1/2 paprika
1/2 sīpols
1 ĒK kartupeļu cietes
1 ĒK eļļas
sāls
pipari
eļļa cepšanai
burgeram:
rudzu rikas
salātlapas
tomāts
Burkānu un sīpolu nomizo un sarīvē uz smalkās rīves. Tomātu un papriku sagriež nelielos kubiņos. Visus dārzeņus liek katliņā, pievieno eļļu un šķipsnu sāls. Maisot ļauj dārzeņiem nedaudz apcepties eļļā, kamēr sāk izdalīties sula. Tad katlam liek vāku un sautē dārzeņus apmēram 15 minūtes, kamēr tie ir mīksti. Gatavos dārzeņus atstāj, lai atdziest.
Vistas fileju samaļ. Pievieno sāli, piparus un citas garšvielas pēc izvēles. Pārkaisa ar kartupeļu cieti un rūpīgi samaisa. Pievieno atdzisušos dārzeņus.
Uz pannas sakarsē eļļu. Gaļas masu sadala 8 daļās un veido palielas kotletes. Cep no abām pusēm, līdz kotletēm zeltaini brūna garoziņa.
Uz rudzu rikām kārto salātlapas, vistas kotletes un tomāta ripas.