Lipīgi saldi āboli kopā ar kraukšķīgām auzu pārslām.
Sastāvdaļas:
2 āboli
40 g baltā cukura
40 g ūdens
1 TK kukurūzas cietes
kanēlis
malts muskatrieksts
40 g brūnā cukura
50 g auzu miltu
30 g auzu pārslu
30 g eļļas
Produktu daudzums 2 – 3 porcijām.
Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos, saber karstumizturīgā traukā.
Katliņā sajauc balto cukuru, ūdeni un kukurūzas cieti. Liek uz mazas uguns un maisot karsē, kamēr šķidrums sabiezē un kļūst puscaurspīdīgs. Maisījumu pārlej āboliem un iejauc tajos. Bagātīgi pārkaisa ar kanēli un muskatriekstu.
Citā traukā ber auzu miltus, auzu pārslas un brūno cukuru. Samaisa. Pievieno eļļu un to kārtīgi iemaisa. Gatavo maisījumu vienmērīgi pārkaisa āboliem.
Cep 180 grādos 35-40 minūtes, kamēr āboli mīksti.