Pēc pāris neveiksmīgiem mēģinājumiem cepšanā ar rudzu miltiem mani sāka pārņemt neliels izmisums, jo es taču zinu, ka no tiem ir iespējams radīt kaut ko labu. Un galu galā izdevās!Rudzu miltu mafini garšo tikpat labi kā no kviešu miltiem gatavotie.
Vienu secinājumu gan izdarīju – laba daudz nevajag. Nevajag pārspīlēt ar pievienojamo ogu daudzumu. Pirmajā reizē mīklai tās pieliku bagātīgāk, bet rezultātā mafini bija pārāk drūpoši, jo karstumā uzsprāgušo ogu vietās bija pārāk lieli tukšumi.
Sastāvdaļas:
160 g rudzu miltu
40 g auzu pārslu
100 g cukura
1 TK cepamā pulvera
40 g eļļas
90 g augu bāzes piena
2 olas
100 g krūmmelleņu (apmēram 2 saujas)
Sastāvdaļu daudzums 12 mafiniem.
Traukā sakuļ olas. Pievieno pienu un eļļu un samaisa, līdz sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Iemaisa cukuru. Pievieno miltus, auzu pārslas un cepamo pulveri. Samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Visbeidzot pievieno mellenes un iemaisa mīklā.
Mīklu liek mafinu pannā un cep 180 grādos 25-30 minūtes, kamēr mafinā iedurts iesmiņš nāk laukā sauss.