Veģetāra zupa, kas patīkami sasilda vēderu un priecē acis vēsā rudens dienā, kad aiz loga grabinās lietus lāses. Šī nav ļoti barojoša zupa, tāpēc vairāk būs piemērota kā uzkoda pirms otrā ēdiena.
Sastāvdaļas:
200 g sarkano lēcu
1/2 neliela puķkāposta
2 burkāni
1 bundža tomātu gabaliņos (vai 400 g tomātu)
1 sīpols
1-2 ķiploka daiviņas
500 g dārzeņu buljona
500 g ūdens
1 ĒK eļļas
1 TK maltu ķimeņu
1 TK malta koriandra
1 TK kurkumas
pipari
sāls
Produktu daudzums 4-6 porcijām.
Katlā uzkarsē eļļu, tajā ieber sakapātu sīpolu un maisot apcep pāris minūtes, līdz sīpols kļuvis mīksts. Pievieno sasmalcinātu ķiploku, maltas ķimenes, koriandru, kurkumu un piparus. Karsē vēl pāris minūšu. Pievieno tomātus gabaliņos un uzkarsē, līdz šķidrums sāk burbuļot. Pielej buljonu un ūdeni. Pēc garšas pievieno sāli. Kad zupas šķidrums uzvārījies, tajā ieber ripiņās sagrieztus burkānus, nelielās rozetītēs sadalītu puķkāpostu un lēcas. Vāra uz nelielas uguns apmēram 30 minūtes, līdz burkāni un puķkāposti mīksti.