Parasti griķi pilda piedevas lomu pie galvenā ēdiena, bet šajā reizē tie ir daļa no galvenā ēdiena. Lai gan griķi kotletē varētu šķist dīvains salikums, tomēr rezultāts ir garšīgs un acij tīkams.
Sastāvdaļas:
1 vistas fileja (apmēram 220 g)
170 g vārītu griķu
1 mazs sīpols
20 g auzu miltu
sāls
pipari
ķiploku pulveris
auzu milti panēšanai
eļļa cepšanai
Produktu daudzums 6-8 kotletēm.
Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un kopā ar griķiem samaļ virtuves kombainā vai gaļasmašīnā.
Iegūto masu liek lielākā traukā. Pievieno sarīvētu sīpolu, garšvielas un auzu miltus. Visu labi sajauc. No masas veido kotletes (pirms tam var ūdeni saslapināt rokas, lai gaļa nelīp tie rokām). Izveidotās kotletes apviļā auzu miltos un liek uz pannas sakarsētā eļļā. Cep no abām pusēm, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.