Cepeškrāsnī cepta vistas fileja ar dārzeņiem

Vienkārši pagatavojama maltīte , kas sastāv no mīkstas vistas filejas zeltainā garoziņā un aromātiskiem dārzeņiem. Šoreiz no dārzeņiem izvēlējos kartupeļus, burkānus un kāli, tomēr iespējamo variāciju ir daudz – puķkāposti, pākšu pupiņas, brokoļi.

Sastāvdaļas:
3 vistas filejas
5-6 kartupeļi
2 burkāni
1/4 liela kāļa
2-3 ĒK majonēzes
2 ĒK eļļas
ķiploku pulveris
sāls
pipari
auzu milti vai rīvmaize panēšanai

Produktu daudzums 3-4 porcijām.

Vistas fileju liek bļodā, pārklāj ar majonēzi un uzkaisa ķiploku pulveri. Filejas apviļā, kamēr tās no visām pusēm ir noklātas ar majonēzi. Bļodu atliek malā, kamēr sagatavo dārzeņus.

Dārzeņus nomizo un sagriež palielos gabalos. Ber cepamtraukā, apkaisa ar sāli un pipariem. Pārlej ar eļļu un apmaisa, lai dārzeņi būtu vienmērīgi apklāti ar eļļu.

Sagatavotos dārzeņus cep 200 grādos 15 minūtes. Tad cepamtrauku izņem no krāsns un virs dārzeņiem kārto sagatavotās vistas filejas, kas iepriekš apviļātas auzu miltos vai rīvmaizē. Cep vēl 25-30 minūtes, kamēr gaļa gatava. Gaļa ir gatava, ja, tajā iedurot, iztek caurspīdīga sula. Cepšanas beigās vēl uz 3 minūtēm ieslēdz grila režīmu, lai gaļa un dārzeņi apbrūninās.

Komentēt