Saulaini un saldi mafini.
Sastāvdaļas:
250 g ķirbja biezeņa
1 ola (vegāniskai versijai olu aizstāj ar 1 ĒK samaltu linsēklu + 3 ĒK ūdens)
70 g eļļas
100 g cukura
240 g miltu
1 TK cepamā pulvera
1 TK kanēļa
šķipsna sāls
sauja šokolādes gabaliņu
Produktu daudzums 12 mafiniem.
Maza atkāpe pirms receptes. Ķirbja biezeni gatavoju, iztvaicējot nomizotu un izgrebtu ķirbi, kas sagriezts nelielos gabaliņos. Pēc tvaicēšanas ķirbi samīca ar dakšiņu vai sablendē vienmērīgā biezenī.
Tātad, lai pagatavotu mafinus, bļodā liek ķirbja biezeni, olu, cukuru un eļļu un visu samaisa vienmērīgā mīklā.
Pievieno sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli un iejauc, nepārmaisot mīklu. Visbeidzot pievieno šokolādes gabaliņus un iecilā tos mīklā.
Mīklu liek papīra vai silikona trauciņos mafinu pannā.
Cep 180 grādos 17-20 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.