Piparkūku auzu pārslu cepumi

Auzu pārslu cepumus esmu cepusi dažādās variācijās. Šoreiz, tuvojoties Ziemassvētkiem, gribējās izmēģināt kaut ko tematiski atbilstošu. Un kas gan vēl labāk raksturo Ziemassvētkus, ja ne piparkūkas? Šie cepumi garšo gandrīz kā piparkūkas – auzu pārslas tiem piešķir neierastu garšas niansi. Un to krāsa ir skaisti tumši brūna.

Sastāvdaļas:
80 g rīsu miltu
70 g auzu miltu
100 g auzu pārslu
100 g cukura
50 g eļļas
70 g ūdens
1/2 TK cepamais pulveris
1-2 TK piparkūku garšvielas
1 ĒK linsēklu

Produktu daudzums 15 lieliem cepumiem.

Cukuru ber katliņā un karsē uz mazas liesmiņas, ik pa laikam maisot, kamēr cukurs izkusis brūnganā karamelē. Uzmanīgi cukuram pielej karstu ūdeni. Šo darbību jāveic piesardzīgi, jo ūdens rada lielu tvaiku, saskaroties ar karsto cukuru. Šķidrumu nedaudz padzesē, tad tajā iemaisa eļļu.

Kafijas dzirnaviņās samaļ linsēklas un pārlej ar 3 ēdamkarotēm ūdens. Atstāj 5-10 minūtes, lai sabiezē.

Linsēklu maisījumu pievieno cukura sīrupam. Pievieno piparkūku garšvielas. Iesijā miltus, pievieno auzu pārslas un cepamo pulveri. Visu labi samaisa.

Ar mitrām rokām veido cepumus un kārto uz pannas.

Cep 180 grādos 12-15 minūtes.

Komentēt