Cukīni – auzu pārslu mafini

IMG_9985

Tumši, pēc kanēļa smaržojoši, sulīgi un mīksti mafini ar cukīni un banānu.

Sastāvdaļas:
200 g cukīni
2 gatavi banāni
70 g eļļas
60 g brūnā cukura
60 g auzu piena
110 g rīsu miltu
100 g auzu pārslu
2 TK cepamā pulvera
2 TK vaniļas cukura
1TK kanēļa
1 TK muskatrieksta

Produktu daudzums 12 mafiniem.

Traukā ar dakšiņu saspaida banānu. Pievieno cukuru, eļļu, pienu un vaniļas cukuru. Rūpīgi sajauc.

Cukīni sarīvē uz rupjās rīves un ar rokām kārtīgi nospiež lieko mitrumu. Šādā veidā cukīni zaudē apmēram ceturto daļu no sākotnējā svara.

Iemaisa sagatavoto cukīni mitrajās sastāvdaļās. Pievieno miltus, auzu pārslas, cepamo pulveri, kanēli un muskatriekstu. Uzmanīgi sajauc sastāvdaļas.

Mīklu pilda mafinu pannā. Cep 190 grādos 25 – 30 minūtes, kamēr mafinā iedurts iesmiņš laukā nāk sauss.

Komentēt