Cukīni bumbiņas tomātu mērcē

IMG_9974

Kad dārzos vai ik dienas uzrodas pa kādam jaunam cukīni un pildītās cukīni laiviņas vai klasiskās karbonādes jau apnikušas, šī recepte noderēs kā jaukas pārmaiņas.

Pašas bumbiņas ir maigas pēc garšas, bet mērce dod pikantumu. Ja patīk asāki ēdieni, arī bumbiņām var pievienot ķiploku vai asās paprikas pulveri.

Sastāvdaļas:
500 g cukīni
3-4 tomāti (apmēram 350 g)
100 g auzu miltu
1 ola
1 maza vai 1/2 lielas ķiploka daiviņas
1 ĒK eļļas
1 lauru lapa
oregano
sāls
pipari
baziliks

Produktu daudzums 2 – 3 porcijām.

Uz rupjās rīves sarīvē cukīni. Ber to citā katliņā, apkaisa ar sāli un karsē apmēram 10 minūtes, lai iztvaiko liekais ūdens. Pēc karsēšanas cukīni liek sietiņā un ļauj notecēt atlikušajam šķidrumam. Cukīni vajadzētu būt zaudējušam vismaz 200 g sākotnējā svara.

Cukīni skaidiņas liek traukā, pievieno olu, baziliku un miltus. Visu samaisa. Ja mīkla šķiet pašķidra, pievieno vēl miltus. Mīkla ir diezgan ķepīga. Ar mitrām rokām veido bumbiņas un kārto uz ietaukota cepamā papīra. Cep 190 grādos 25 – 30 minūtes, kamēr bumbiņas stingras un apbrūnējušas.

IMG_9961

Tomātus noblanšē un nomizo. Sagriež nelielos gabalos.

Katliņā ielej eļļu un uzkarsē. Ķiploku sīki sagriež un apcep eļļā. Pievieno tomātus, sāli, piparus, oregano un lauru lapu. Atstāj uz mazas liesmiņas karsēties apmēram 20 minūtes, kamēr cepas cukīni bumbiņas.

Kad cukīni bumbiņas gatavas, no tomātu katliņa izzvejo lauru lapu un sablendē sautētos tomātus līdz viendabīgai mērcei. Liek bumbiņas mērcē un sautē 5 minūtes.

IMG_9963

Pasniedz ar makaroniem vai rīsiem.

Komentēt