Kad pusdienās gribas tefteļus, bet rīsi jau apnikuši. Vai varbūt tefteļus gribas pasniegt pie rīsiem. Bet varbūt pēkšņi beigušies rīsi. Jebkurā gadījumā – garšīga alternatīva.
Sastāvdaļas:
600 g maltas cūkgaļas
240 g balto pupiņu (1 konservu bundža)
1 sīpols
1 ola
400 g tomātu gabaliņos (1 konservu bundža)
sāls
pipari
ķiploku pulveris
Produktu daudzums 25 – 30 tefteļiem.
Ja izmanto svaigus tomātus, tad tos noblanšē, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Tomātus liek katliņā, pievieno ķiploku pulveri un sāli un liek uz nelielas liesmiņas sautēties.
Gaļu liek bļodā, pievieno pupiņas, olu, smalki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu, sāli un piparus. Visu samīca līdz viendabīgai masai. No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, liek uz sakarsētas pannas un apgrozot apcep, līdz veidojas stingra garoziņa. Apceptos tefteļus liek katliņā tomātos un zem vāka sautē 15 – 20 minūtes, kamēr gaļa gatava.