Rudzu miltu kūka ar ābolu gabaliņiem

IMG_0337

Līdz šim man šķita, ka rudzu miltus dažādu konditorejas izstrādājumu gatavošanā var izmantot, tikai kombinējot tos ar citiem miltiem. Un tad es pamēģināju izcept rudzu miltu kūku. Mīklu gatavoju ar domu, ka rezultāts droši vien nebūs ēdams, bet gribēju pamēģināt, jo kaut kā vajadzēja izlietot miltus. Rezultāts mani tiešām pārsteidza un tagad man ir jauna mīļākā kūka – salda, aromātiska, mīksta un skaisti brūna. Vienīgais kūkas trūkums – ābolu gabaliņu dēļ tā bija nedaudz drupena.

Ja nav pieejama kēksu forma, tad, izmantojot šo recepti, var pagatavot arī mafinus.

Sastāvdaļas:
150 g rudzu miltu
50 g mandeļu vai mandeļu miltu
2 TK cepamā pulvera
80 g brūnā cukura
60 g eļļas
50 g kļavu sīrupa
80 g auzu piena (var izmantot arī citu augu bāzes pienu)
2 olas
1 liels ābols
1 TK kanēļa

Produktu daudzums 1 taisnstūra formas kūkai vai 12 mafiniem.

Kafijas dzirnaviņās samaļ mandeles līdz rupju miltu konsistencei. Jāuzmanās, lai nemaltu ilgāk kā nepieciešams, citādi miltu vietā būs mandeļu sviests. Iegūtos mandeļu miltus ber traukā un sajauc ar rudzu miltiem un cepamo pulveri.

Citā traukā lej kļavu sīrupu, eļļu un brūno cukuru. Rūpīgi samaisa. Pievieno olas un samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Visbeidzot iemaisa pienu.

Nomizo un sagriež ābolu mazos gabaliņos, apkaisa ar kanēli un samaisa, lai visi gabaliņi noklātos ar kanēli.

Mitrās sastāvdaļas pievieno sausajām un uzmanīgi samaisa. Mīklai pievieno ābolu gabaliņus un uzmanīgi iecilā tajā. Mīklai jābūt šķidrai, bet diezgan biezai.

Kūku formā ieklāj cepamo papīru un ielej mīklu.
IMG_0283

Cep 170 grādos 40-45 minūtes (vai 25-30 minūtes kā mafinus), kamēr kūkā iedurts iesmiņš laukā nāk sauss. Pirms ēšanas atdzesē.IMG_0329

Komentēt