Vienkārši un ātri pagatavojama mērce bez klasiskajām sastāvdaļām – kviešu miltiem un krējuma.
Sastāvdaļas:
600 g maltas cūkgaļas
400 g tomātu (2 – 3 tomāti)
1 sīpols
sāls
pipari
1/2 TK asās paprikas pulveris
oregano
2 ĒK rīsu miltu
eļļa cepšanai
Produktu daudzums 4 porcijām.
Uz pannas sakarsē eļļu un liek uz pannas cepties gaļu. Pievieno sīki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu, uzkaisa sāli, piparus, asās paprikas pulveri un oregano. Ik pa laikam apmaisa un ar lāpstiņu padrupina lielākos gaļas gabalus.
Katliņā ielej 1,5 – 2 glāzes ūdens un liek vārīties.
Noblanšē un nomizo tomātus. Sagriež tos nelielos gabaliņos.
Kad gaļa gandrīz gatava, tai pievieno sagrieztos tomātus un turpina visu cept, līdz gaļa izcepusies. Gaļu ar tomātiem pārliek vārošajā ūdenī un vāra apmēram 5 minūtes. Mērci iebiezina ar ūdeni, kas sajaukts ar rīsu miltiem.