Tomāti ar puķkāpostu pildījumu

IMG_0580

Sākotnēji vēlējos pagatavot pildītas paprikas. Iztīrītas papriku pusītes ieliku cepeškrāsnī apcepties, lai pēc sapildīšanas gatavošanas laiks būtu īsāks. Kad šķita, ka paprikas būs jau pietiekami mīkstas, krāsni izslēdzu, bet paprikas vēl laukā neizņēmu, jo tobrīd biju aizņemta ar kārtējo neatliekamo mājas darbiņu. Kādu stundu vēlāk, kad pildījums beidzot bija gatavs satikties ar papriku, no krāsns izvilku…dažas nožēlojamas sarkanas lupatiņas. Manas paprikas bija pārkarsušas un saplakušas tā, ka pildījumam tajās vietas vairs nebija. Tad nu kā lielie varoņi un glābēji nāca tomāti. Paldies jums!

Joprojām nezinu, kā garšo paprikas ar šo pildījumu, bet tomāti garšoja ļoti labi.

Sastāvdaļas:
200 g puķkāposta (1 mazs vai 1/2 liela puķkāposta)
5 -6 vidēja izmēra tomāti
1/2 konservu bundžas pupiņu (120 g pupiņu)
1 ĒK olīveļļas
sāls
pipari
āsās paprikas pulveris
4 ĒK tomātu mērces
1 avokado
zaļumi dekorēšanai

tomātu mērcei (ja mērci gatavo pats):
400 g tomātu
1 neliels sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 ĒK eļļas
lauru lapa
sāls
oregano

Produktu daudzums 5-6 pildītiem tomātiem.

Mērces gatavošana (šo var izlaist, ja lieto pirkto tomātu mērci). Katliņā liek ripās sagrieztu sīpolu, lauru lapu un eļļu. Uzkaisa sāli un sautē sīpolu apmēram 10 minūtes, līdz tas kļuvis mīksts un caurspīdīgs. Pievieno sašķēlētu ķiploka daiviņu un sautē vēl vienu minūti.

Sagriež tomātus lielos gabalos, ber katlā un vāra uz mazas liesmiņas, kamēr tomāti mīksti un izšķīduši. Izņem lauru lapu un sablendē mērci līdz viendabīgai masai.

Pildījuma gatavošana. Puķkāpostu noskalo un sagriež 3-4 lielos gabalos. Sarīvē uz rupjās rīves vai sasmalcina virtuves kombainā līdz rīsu izmēra gabaliņiem. Sarīvētos puķkāpostus liek uz papīra dvieļa un spaidot nosusina lieko mitrumu. Katliņā lej eļļu un ber sasmalcināto puķkāpostu. Sautē, ik pa laikam apmaisot, uz mazas uguntiņas 5-8 minūtes, kamēr puķkāposts mīksts. Apkaisa ar sāli.

IMG_0576

Traukā liek sagatavoto puķkāpostu, pupiņas, tomātu mērci. Pēc garšas pievieno sāli, piparus, asās paprikas pulveri un visu sajauc. Tomātiem nogriež augšpuses un izgrebj mīkstumu. Tomātus pilda ar sagatavoto masu un kārto cepamtraukā. Cep 200 grādos apmēram 20 minūtes, līdz tomāti mīksti.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem. Var dekorēt ar avokado šķēlītēm, kas pārslacītas ar laima sulu.

Komentēt