Burkānu kūka ar ingveru

IMG_0735

Par šo kūku bija tiešām liels pārsteigums, cik tā labi garšo. Nezinātājs nevarētu pat iedomāties, ka tās sastāvā ir burkāni. Kūka ir mitra un salda. Diezgan izteikti jūtama ingvera garša.

Sastāvdaļas:
160 g kviešu miltu
200 g burkānu (2 vidēja izmēra burkāni)
80 g brūnā cukura
70 g eļļas
10 g  svaiga ingvera
2 olas
1 TK cepamā pulvera
1 TK kanēļa

Uz smalkās rīves sarīvē burkānus un ingveru. Pievieno cukuru, olas un eļļu. Visu samaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kanēli un vēlreiz samaisa visas sastāvdaļas.

IMG_0729

Mīklu lej ar cepamo papīru izklātā formā. Kūku cep 180 grādos 40-45 minūtes, kamēr kūkā iedurts iesmiņš laukā nāk sauss.

Komentēt