Jau kādu laiku vēlējos pagatavot rīsus ar avokado. Bet pēc pirmā mēģinājuma biju vīlusies. Lai gan piparus pievienoju pavisam nedaudz, to garša bija pārāk spēcīga. Arī citrona sulas, iespējams, bija nedaudz par daudz. Rezultātā avokado garša vispār nebija jūtama. Laikam jau man pārāk neiet pie sirds skābs, piparots ēdiens.
Otrais mēģinājums bija jau krietni labāks – maigi un krēmīgi rīsi neparasti zaļā krāsā. Tieši tik skaisti un garšīgi, lai nebūtu kauns piedāvāt arī citiem.
Sastāvdaļas:
125 g brūno rīsu (1 iepakojums vārīšanai)
1/2 gatava avokado (apmēram 50 g)
1 TK laima vai citrona sulas
1 TK sakapātu diļļu
sāls
Produktu daudzums 2-3 porcijām.
Rīsus novāra sālsūdenī apmēram 20 minūtes vai pēc instrukcijas uz iepakojuma. Kad tie gatavi, nedaudz atdzesē.
Ar dakšiņu samīca avokado. Pievieno rīsus un sajauc ar avokado, lai tas rīsos iemaisīts vienmērīgi. Pārkaisa ar dillēm un iejauc tās rīsos. Ja nepieciešams, pēc garšas pievieno vēl sāli.