Maltās gaļas un pupiņu sautējums

img_1070

Vienkārši pagatavojams un labi piesien dūšu. Šo sautējumu var ēst kā piedevu rīsiem, kartupeļiem vai griķiem. Vai arī pagatavot nedaudz šķidrāku un ēst kā bagātīgu zupu.

Sastāvdaļas:
400 g maltās gaļas
500 g tomātu
2 bundžas konservētu pupiņu (480 g)
1 sīpols
300 g buljona vai ūdens
2 ĒK eļļas
1 lauru lapa
1/2 TK oregano
1/2 TK ķiploku pulveris
1/4 – 1/2 TK asās paprikas pulveris
sāls
pipari

Produktu daudzums 5-6 porcijām.

Katlā uzkarsē eļļu. Smalki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu ber katlā, pievieno lauru lapu un maisot apcep, kamēr sīpols mīksts. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un sautē uz mazas uguntiņas, kamēr tomāti mīksti.

Kamēr tomāti sautējas, uz  sakarsētas pannas liek malto gaļu, uzkaisa sāli un piparus un cep, kamēr gaļa gatava.

Kad tomāti jau mīksti, katlā lej buljonu. Pievieno pupiņas un malto gaļu. Pārkaisa ar oregano, ķiploku pulveri un asās paprikas pulveri. Ja nepieciešams, pievieno sāli. Ļauj uzvārīties buljonam un pavāra sautējumu vēl 5-10 minūtes. Pirms pasniegšanas izzvejo no sautējuma lauru lapu.

Komentēt