Kartupeļu un turku zirņu sautējums indiešu gaumē

img_1127

Garšām bagāts, bet vienkāršs sautējums, kura pagatavošana neprasa daudz pūļu.

Sastāvdaļas:
4-6 kartupeļi (apmēram 750 g)
400 g tomātu (2 lieli vai 4 vidēja izmēra tomāti)
240 g turku zirņu (1 bundža)
1 neliels sīpols
3 ĒK eļļas
1/2 glāze ūdens
1 lauru lapa
1/2 TK kanēļa
1/4 TK kardamona
1 TK ingvera pulvera
1 TK ķiploku pulvera
1/4 – 1/2 TK asās paprikas pulvera
1/4 TK kurkumas
sāls
dekorēšanai:
sakapātas dilles vai pētersīļi

Produktu daudzums 4-5 porcijām.

Kartupeļus sagriež palielos gabalos – ap 2-3 cm. Katlā uzkarsē eļļu, ber tajā kartupeļus, lauru lapu, kanēli un kardamonu. Maisot sautē līdz kartupeļiem izveidojas gaiši zeltaina garoziņa.

Kamēr gatavojas kartupeļi, sagriež tomātus nelielos gabaliņos.

Kartupeļiem pievieno smalki sagrieztu vai sarīvētu sīpolu un sautē, līdz tas kļūst mīksts. Pievieno notecinātus turku zirņus, ingveru, ķiploku pulveri, kurkumu un asās paprikas pulveri. Kārtīgi samaisa, lai garšvielas vienmērīgi sajaucas ar dārzeņiem un sautē apmēram minūti. Pievieno sagrieztos tomātus un ūdeni. Samazina liesmu un zem vāka ļauj sautēties 15-20 minūtes, kamēr kartupeļi ir mīksti.

Kad kartupeļi ir gatavi, sautējumu apmaisa un, ja nepieciešams, ļauj tam vēl pavārīties dažas minūtes bez vāka, lai iztvaiko liekais šķidrums. Pievieno un iemaisa sāli pēc garšas.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.

Komentēt