Ķirbja kanēļmaizītes

img_1166

Skaistas, zeltaini brūnas, saldas un vilinošas kanēļmaizītes, kas kūst uz mēles. Gandrīz klasiskā pīrāgu recepte, tikai papildināta ar koši oranžu ķirbja biezeni, lai piešķirtu maizītēm zeltaināku nokrāsu.

Viens interesants novērojums. Nezinu, vai vainīgs bija nekvalitatīvs raugs vai varbūt pievienotais ķirbis, bet mīkla īsti negribēja rūgt. Maizītes krāsnī piepūtās tikai nedaudz. Tomēr garšu tas nekādā ziņā nesabojāja.

Sastāvdaļas:
300 g kviešu miltu
100 g cukura
100 g augu bāzes piena
150 g ķirbja biezeņa
30 g eļļas
1 ola
1 TK sausā rauga
pildīšanai:
2-3 ĒK eļļas
cukurs
kanēlis

Produktu daudzums vienai cepešpannai vai apmēram 20 maizītēm.

Katliņā uzsilda pienu. Pienu lej bļodā, pievieno eļļu un raugu. Samaisa un atstāj pāris minūtes. Iemaisa olu un ķirbja biezeni. Pievieno cukuru un samaisa, līdz tas izšķīdis. Iesijā miltus un iejauc mīklā. Bļodu pārklāj ar dvieli un atstāj siltā vietā uzrūgt apmēram stundu.

Darba virsmu nokaisa ar miltiem. Mīklu izrullē, cenšoties panākt taisnstūra formu. Ar otiņu uz mīklas izsmērē eļļu. Pārkaisa ar cukuru un kanēli. No garākās malas mīklu rullē ciešā ruletē. Ar asu nazi griež apmēram 2cm biezas ripas, aizspiež ciet apakšējās ripas maliņas un liek uz cepešpannas.

img_1156

Cep 180 grādos 25-30 minūtes, līdz maizītes ieguvušas zeltaini brūnu garoziņu.

Komentēt