Kartupeļu, burkānu un turku zirņu plācenīši

img_1180

Aromātiski, dažādām garšām bagāti, ar kraukšķīgi zeltainu garoziņu apveltīti. Dienām, kad gribas ko garšīgu, bet mājās nekā nav.

Sastāvdaļas:
200 g kartupeļu (1 liels kartupelis)
75 g burkānu (1 burkāns)
120 g turku zirņu (1/2 konservu bundžas)
1/4 TK ķimeņu
1/4 TK koriandra
1/8 TK melno piparu
1 TK linsēku
1/8 TK kardamon
1/2 TK ķiploku pulvera
1/4 – 1/2 TK sāls
1 ĒK auzu miltu (20 g)

Produktu daudzums 10 plācenīšiem.

Kartupeli un burkānu sarīvē uz rupjās rīves. Turku zirņus saspaida ar dakšu vai samaļ graudainā masā. Visu liek bļodā un samaisa. Ķimenes, koriandru un linsēklas samaļ kafijas dzirnaviņās. Pievieno dārzeņiem. Pieber arī pārējās garšvielas, uzkaisa auzu miltus un visu samaisa.

Uz pannas uzkarsē eļļu. No masas veido plācenīšus un cep no abām pusēm, kamēr izveidojas zeltaini brūna garoziņa.

Komentēt