Kāpostu un vistas sautējums

img_1386

Vienkārši pagatavojams un garšīgs sautējums ar gaļu. Lieliska piedeva rīsiem vai kartupeļu biezenim, bet var ēst arī tāpat, piekožot šķēli rupjmaizes.

Sastāvdaļas:
1/2 kāpostgalvas (apmēram 1 kg)
6 atkauloti vistas šķiņķi (apmēram 650 g)
450 g ūdens
1-2 burkāni
1/2 paprikas
2 ĒK tomātu mērces vai 1 tomāts
1 lauru lapa
sāls
eļļa cepšanai

Kāpostu sagriež šaurās strēmelēs un ber katlā. Burkānus un papriku sarīvē uz rupjās rīves un pievieno kāpostiem. Visu pārlej ar ūdeni, pārkaisa ar sāli, pievieno lauru lapu un liek sautēties.

Vistas šķiņķus sagriež nelielos gabaliņos un ber uz pannas uzkarsētā eļļā cepties. Uzkaisa sāli. Pēc izvēles var pievienot arī citas garšvielas. Cep, kamēr gaļas gabaliņi viegli apbrūnējuši.

Vistas gabaliņus pievieno kāpostiem. Pievieno arī tomātu mērci un visu samaisa. Tomātu mērces vietā var pievienot 1-2 gabaliņos sagrieztus tomātus. Sautējumu atstāj sautēties uz mazas uguntiņas apmēram pusstundu, kamēr kāposti mīksti. Kad sautējums gatavs, ja nepieciešams, to vēl nedaudz pavāra bez vāka, lai iztvaiko liekais ūdens.

 

Komentēt