Pupiņu un kale kāposta zupa

Veģetāra un barojoša zupa, kas varbūt nedaudz pārsteigs standarta dārzeņu zupu cienītājus, tomēr tā ir garšīga un sildoša un varbūt ienāks jūsu mājās uz palikšanu.

Sastāvdaļas:
1-2 burkāni
1 sīpols
4-5 kale kāposta lapas
1 bundža konservētu balto pupiņu
1 bundža konservētu melno pupiņu
600 g dārzeņu buljona
2 ĒK eļļas
ķiploku pulveris
sāls
malti melnie pipari

Produktu daudzums 4-5 porcijām.

Katliņā uzkarsē eļļu, ber tajā smalki sagrieztu sīpolu un sarīvētus burkānus, sautē apmēram 5 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. Uzkaisa sāli un ķiploku pulveri un sautē vēl minūti. Pievieno 500 g buljona un smalki saplūkātas kale kāposta lapas. Samaisa, uzvāra, tad samazina liesmu un ļauj zupai lēni vārīties apmēram 5 minūtes.

Pusi no baltajām pupiņām kopā ar atlikušo buljonu sablendē viendabīgā masā, tad to pievieno zupai kopā ar pārējām pupiņām. Uzkaisa piparus. Uzvāra un uz samazinātas liesmas ļauj vārīties vēl 5  minūtes.

Komentēt