Burkānu un banānu mafini

Burkāns it nemaz nepadara ēdienu negaršīgu. Pat ja tas iecepts mafinā. Tieši pretēji – mafini izdodas mīksti, saldi un ļoti baudāmi. Varbūt vienīgi ne tad, ja burkāns mīklā ielikts vesels.

Sastāvdaļas:
220 g kviešu miltu
1 gatavs banāns
80 g cukura
1 burkāns
45 g eļļas
15 g linsēklu
100 g ūdens
1 TK cepamā pulvera
1 TK kanēļa
1/4 TK sāls

Produktu daudzums 12 mafiniem.

Linsēklas samaļ un sajauc ar pusi no ūdens. Atliek malā, lai maisījums sabiezē līdz olas baltuma konsistencei.

Banānu samīca ar dakšiņu. Pievieno eļļu un cukuru un visu labi samaisa. Iemaisa sāli un kanēli, un uz smalkās rīves sarīvētu burkānu. Pievieno linsēklu maisījumu un atlikušo ūdeni. Iesijā miltus un pievieno cepamo pulveri.

Mīklu liek mafinu pannā un cep 180 grādos apmēram 18 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot ar sausu koka iesmiņu.

Komentēt