Tomātu zupa

IMG_0544

Šī zupa būs piemērotā kā starteris pirms galvenā ēdiena vai kā viegla maltīte kopā ar apgrauzdētu ķiploku maizi vai siera karstmaizi.

Sastāvdaļas:
900 g tomātu
1 liels sīpols
1 ĒK nevārītu rīsu
2 ĒK olīveļļas
2 ķiploka daiviņas
1 glāze vistas buljona vai ūdens
1 maza lauru lapa
timiāns vai baziliks
sāls
pipari

Produktu daudzums 4 porcijām.

Sīpolu nomizo un sagriež ripās. Katlā uzkarsē eļļu un liek tajā sīpolu un šķipsnu sāls. Sīpolu sautē uz nelielas liesmas, ik pa laikam apmaisot, kamēr tas mīksts. Jāuzmanās, lai sīpols neapbrūnē.

Kamēr sautējas sīpols, nomazgā tomātus, izgriež tiem kātiņu vietas un sagriež lielos gabalos. Ķiploka daiviņas sagriež šķēlītes. Kad sīpols gatavs, tam pievieno ķiploku un apcepina vienu līdz divas minūtes. Tad ber katlā tomātus, rīsus, lauru lapu, sakapātu timiānu vai baziliku. Rīsus zupai pievieno, lai tā būtu biezāka.

Tomātus vāra uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot, kamēr tomāti ir mīksti un viegli sadalāmi. Tad pielej zupai buljonu vai ūdeni, pievieno sāli un piparus pēc garšas un turpina vārīt, līdz rīsi ir mīksti.

No zupas izņem lauru lapu. Zupu sablendē, izmantojot rokas blenderi vai virtuves kombainu. Ja gribas, lai zupā nav tomātu sēkliņu un citu gabaliņu, zupu pirms pasniegšanas var izkāst caur sietiņu.

Komentēt