Cukīni maize ar valriekstiem

Smaržo kā kanēlis, garšo kā valrieksti – zeltaini maigā un saldā cukīni maize.

Sastāvdaļas:
300 g cukīni
1 ola (VAI 1 ĒK samaltu linsēklu + 3 ĒK ūdens vegāniskajai versijai)
70 g eļļas
250 g miltu
120 g cukura
50 g valriekstu
1/2 TK kanēļa
2 TK cepamā pulvera
šķipsna sāls

Nomizo cukīni. Ja izmanto svaigu, mazu cukīni, tad mizu var atstāt. Cukīni sarīvē smalkās skaidiņās. Viegli izspiež lieko šķidrumu, nolej to.

Pievieno olu, eļļu un visu kārtīgi samaisa. Pievieno sausās sastāvdaļas – miltus, cukuru, kanēli, cepamo pulveri, sāli un maisa tikai, kamēr izveidojas viendabīga mīkla. Pievieno sakapātus valriekstus un iecilā tos mīklā.

Mīklu liek kēksa formā un dekorē ar valriekstu pusītēm.

Cep 180 grādos 1 stundu līdz 1 stundu 10 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.

Komentēt