Šokolādes cukīni mafini

Gardi, ļoti mīksti, šokolādīgi mafini. Pateicoties cukīni, mafini ir mīksti arī vēl nākamajā dienā.

Sastāvdaļas:
1 neliels cukīni (250-270 g)
1 ĒK samaltu linsēklu + 3 ĒK ūdens (VAI 1 ola)
60 g eļļas
150 g cukura
220 g miltu
25 g kakao pulvera
1 TK cepamā pulvera
šķipsna sāls
šokolādes gabaliņi dekorēšanai

Produktu daudzums 12 mafiniem.

Nomizo cukīni. Ja izmanto svaigu, mazu cukīni, tad mizu var atstāt. Cukīni sarīvē smalkās skaidiņās. Atstāj uz pāris minūtēm, lai notek liekais šķidrums, nolej to.

Pievieno linsēklu maisījumu (vai olu) un eļļu un samaisa. Pievieno sausās sastāvdaļas – cukuru, miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Lēni iemaisa, lai izveidojas viendabīga mīkla.

Mīklu liek papīra vai silikona trauciņos apmēram divu trešdaļu tilpumā.

Virspusē izkaisa šokolādes gabaliņus.

Cep 175 grādos 25 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka iesmiņu.

Komentēt